Aktiviteter i vår och sommar

Våren har anlänt till vårt underbara Steninge. Nedan berättar vi om aktiviteter som föreningen har planerat för de kommande månaderna samt om övriga aktiviteter som pågår. 

strandblommor vid steningestrand.Solnedgångsljus.

Aktuella aktiviteter

Datum att lägga på minnet

Lördag 20 april  kl. 16.00 mingel på Kuststationen med föreläsning om kustnära fågelliv Anders Wirdheim, fågelexpert och författade, föreläser om framtidens utmaningar för kustens fåglar. Efteråt kan man köpa snacks och något att dricka på Kuststationen.

Onsdag 1 maj kl. 10.00  Strandstädning Samling vid Göstas parkering. Föreningen bjuder på fika.

Torsdag 9 maj (Kristi Himmelsfärd) kl. 06.00 Gökotta med Kerstin Teutsch. Samling vid Minigolfen kl 06.00. Kerstin hälsar att den som vill ta med sig (och spela på) ett musikinstrument, gärna får göra det. Egen frukost medtages.

6 juni Steningedagen Tyvärr är evenemanget inställt på grund av få anmälningar från personer som vill hjälpa till med arrangemanget.

Fredag 21 juni kl 15.00 Midsommarfirande Kontakta Ann Jorneus Tenfält eller styrelsen om du kan hjälpa till före eller under firandet. Särskilt välkommen om du vill vara med och musicera! Ann nås på 072-187 89 39 eller ann.jorneus@gmail.com 

Tisdag 6 augusti Årsmöte, preliminärt 18.00 i Sockenstugan

Övriga aktiviteter som styrelsen arbetar med:

  • Laga brädor på piren.
  • Tar in offert på ny badstege på Stora Skär (i stället för den som blåste sönder i augusti). 
  • Tagit en första kontakt med Länsstyrelse och kommunekolog för att samla fakta om möjlighet till utökad skyddad mark i Steninge. 
  • Fördjupar vår förståelse för rapporten gällande markföroreningar efter Steninge gamla Glasbruk. Vi har kontakt med kommunen och hoppas kunna förmedla mer info senare.

Varmt tack!

Många hjälpte till att röja sly på Midsommarängen i höstas. Det har varit åtskilliga timmars arbete med att elda och forsla bort grenarna på vårvintern. Varmt tack till alla er som hjälpte till!

Glöm inte!

Sist men inte minst glöm inte att förnya ditt medlemskap för 2024 senast 31 maj. Genom det stödjer du vårt lokala arbete för Steninge! Vill du engagera dig – varmt välkommen att höra av dig.

Vi vill även passa på och önska alla våra medlemmar en riktigt glad vår och en fin start på sommaren!

Styrelsen genom

Anna Dahlgren, ordförande

Kontaktuppgifter till styrelsen 

steningenaturochmiljo@gmail.com

Vi hoppas vi ses på något av arrangemangen under våren!